POLATLI BELEDİYESİ SAKARYA ZAFERİ 103. YIL KUTLAMALARI BAŞLIYOR
POLATLI BELEDİYESİ SAKARYA ZAFERİ 103. YIL KUTLAMALARI BAŞLIYOR
POLATLI BELEDİYESİ SAKARYA ZAFERİ 103. YIL KUTLAMALARI BAŞLIYOR

“SAKARYA ZAFERİ’NİN 103. YIL DÖNÜMÜ HER SENE OLDUĞU GİBİ BİRBİRİNDEN COŞKULU ETKİNLİKLER VE KONSERLER EŞLİĞİNDE KUTLANACAK”

Polatlı Belediyesi her yıl olduğu gibi 13 Eylül Sakarya Zaferi’nin 103. Yıl dönümünü 7 – 13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceği birbirinden farklı etkinlikler, programlar ve konserler eşliğinde coşkuyla kutlayacak. Göreve geldiği günden bu yana Sakarya Zaferi’nin ecdadın emanetine yakışır anma programları, etkinlikler ve konserler eşliğinde kutlanmasına büyük önem gösteren Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; 7 Eylül Perşembe Günü başlayacak olan 103. Yıl kutlamalarında birbirinden anlamlı ve eğlenceli etkinlikleri yine Polatlılı vatandaşlarla buluşturacak.

BİRBİRİNDEN COŞKULU KONSERLERDE SEFO, KORAY AVCI, DERYA BEDAVACI VE ÖZGÜR CAN ÇOBAN POLATLILAR İÇİN SAHNE ALACAK

Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen Sakarya Zaferi Kutlamalarında gerçekleştirdiği görkemli programlarla Anadolu Bozkırının Parlayan Yıldızı Polatlı’nın adını tüm Türkiye’ye duyuran Polatlı Belediyesi 13 Eylül tarihine kadar düzenleyeceği etkinlikler ve konserlerle birbirinden ünlü sanatçıları yine Cumhuriyet Meydanı’nda Polatlılılarla buluşturacak. 10 – 13 Eylül tarihleri arasında her akşam Saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan 103. Yıl Halk Konserleri kapsamında; 10 Eylül Salı Günü Özgür Can Çoban, 11 Eylül Çarşamba Günü Derya Bedavacı, 12 Eylül Perşembe Günü Koray Avcı ve 13 Eylül Cuma Günü Sefo Polatlılılar için sahne alacak.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, POLATLI BELEDİYESİ VE HAYMANA BELEDİYESİ SAKARYA KÖYÜ’NDE 12. GRUP ŞEHİTLERİNİ ANACAK

7 Eylül Cumartesi Günü Saat 10.00’da Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) mihmandarlığında başlayacak olan Geleneksel Diriliş Yolu Yürüyüşü; Ankara Büyükşehir Belediyesi, Polatlı Belediyesi, Haymana Belediyesi, Dağcılık Kulüpleri ve kayıt yaptıran vatandaşların eşliğinde Tırnaksız Köyü – Duatepe arasında kahraman ecdadın savaştığı rota üzerinde devam edecek. 7 Eylül Cumartesi Akşamı Saat 19.00’da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya Köyü 12. Grup Şehitliği’nde düzenlenecek olan anma etkinliğinde Sakarya Meydan Muharebesi’nin kahraman şehitleri dualarla anılacak.

BÜYÜK ZAFER YÜRÜYÜŞÜ VE AÇILIŞ KORTEJİNDE POLATLILILAR BAYRAKLAR VE MARŞLAR EŞLİĞİNDE CUMHURİYET MEYDANI’NA YÜRÜYECEK

Anlamlı etkinlikler kapsamında 10 Eylül Salı Günü Saat 12.30’da Polatlı Çarşı Camii’nde Sakarya Meydan Muharebesi Şehitleri için Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunacak. 10 Eylül Salı Günü Saat 14.00’da Polatlı Belediyesi Fırat Yılmaz Çakıroğlu Gençlik Merkezi’nde yapılacak olan Sakarya konulu Resim ve Seramik Sergisi açılış töreninin ardından; Saat 16.00’da TCDD Gar Bahçesi’nde Sakarya Çocuk Şenliği’nin startı verilecek.

10 Eylül Akşamı Saat 19.30 itibariyle Fatih Mahallesi Dede Korkut Konağı önünden başlayacak olan Büyük Zafer Yürüyüşü ve Açılış Korteji’nde Polatlılılar bayraklar ve marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek. Zafer Yürüyüşü sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda Mehteran ve Özgür Can Çoban Konserleri gerçekleştirilecek.

‘MELHAME-İ KÜBRA’ (BÜYÜK KANLI SAVAŞ) “103. YILINDA SAKARYA’DAN BÜYÜK TAARRUZ’A” PANELİNDE ANLATILACAK

11 Eylül Çarşamba Günü Derya Bedavacı Konseri öncesi Saat 19.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan Antika Araçlar Sakarya Zaferi Özel Gösteri Geçiş Töreni kutlamalara renk katacak.

12 Eylül Perşembe Günü Saat 15.00’da Duatepe’de düzenlenecek olan Sakarya Uçurtma Şenliği’nde Polatlılı çocuklar bir yandan kahraman atalarını anarken aynı zamanda uçurtmaları ile eğlenceli bir deneyimi yaşayacak.

12 Eylül Perşembe Günü Saat 17.00’da Yeni Belediye Binası 13 Eylül Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “103. Yılında Sakarya’dan Büyük Taarruz’a” Paneli ile katılımcılar ‘Melhame-i Kübra’ (Büyük Kanlı Savaş) olarak adlandırılan Sakarya Meydan Muharebesi’nin önemi ve bilinmeyen yönlerine şahit olacak. Polatlı Belediyesi tarafından söyleşiye katılmak isteyen vatandaşlar için Cumhuriyet Meydanı’ndan otobüsler kaldırılacak.

SAKARYA ZAFERİ TARİHE SAYGI BİSİKLET TURU KUTLAMALARA RENK KATACAK

13 Eylül Cuma Sabahı 09.00’da Polatlı Sakarya Şehitliği ve 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan resmi anma törenlerinin ardından; 15.00’da devlet erkanının katılımlarıyla Duatepe sırtlarındaki törende tarihe tanıklık edilecek. 17.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda Polatlı Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Sakarya Zaferi Tarihe Saygı Bisiklet Turu ile yüzlerce Polatlılı kahraman ecdadın anısına şehir merkezinde pedal basacak. 7 - 13 Eylül tarihleri arasında Polatlı Belediyesi tarafından her gün düzenlenecek birbirinden farklı etkinlikler ve görkemli programlar eşliğinde gerçekleştirilecek Sakarya Zaferi 103. Yıl Kutlamaları ile şüheda torunu Polatlılılar Büyük Zaferi yine coşkuyla kutlayacak. 

BAŞKAN YILDIZKAYA; “TÜM KIYMETLİ HEMŞEHRİLERİMİZİ KAHRAMAN ECDADIMIZIN EMANETİNE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE HAZIRLADIĞIMIZ ETKİNLİKLERİMİZE, KUTLAMALARIMIZA DAVET EDİYORUM”

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Kahraman ecdadımızın 103 Yıl önce göstermiş olduğu emsalsiz mücadele ve insanüstü gayretleri ile tarihimizin altın sayfalarından biri olan Şanlı Sakarya Zaferimizi hep birlikte kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. 7 – 13 Eylül tarihleri arasında her yıl olduğu gibi kahraman ecdadımızın emanetine yakışır birbirinden farklı etkinlikler hazırladık. Yüreği vatan aşkıyla çarpan şüheda torunu tüm kıymetli hemşehrilerimizi etkinliklerimize davet ediyorum. Sakarya Zaferimizin 103. Yıl dönümünü kutluyor, Muzaffer Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, Sakarya Meydan Muharebesi’nin Kahraman Şehitlerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” Cümlelerine yer verdi.

DİĞER HABERLER
BELEDİYE BAŞKANIMIZ MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

BELEDİYE BAŞKANIMIZ MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Şanlı Türk Tarihinin dönüm noktası, Büyük Türk Milletinin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferimizin 102. Yıl dönümüne ulaşmanın gururunu ya...

DEVAMINI OKU
POLATLI BELEDİYESİ SAKARYA ZAFERİ 103. YIL HALK KONSERLERİ BAŞLIYOR

POLATLI BELEDİYESİ SAKARYA ZAFERİ 103. YIL HALK KONSERLERİ BAŞLIYOR

“SAKARYA ZAFERİ’NİN 103. YIL DÖNÜMÜ HER SENE OLDUĞU GİBİ BİRBİRİNDEN COŞKULU ETKİNLİKLER VE KONSERLER EŞLİĞİNDE KUTLANACAK” Polatlı Belediyesi her yıl olduğu gibi 13 Eylül Sakarya Zaferi’nin 103. Yıl...

DEVAMINI OKU
ŞÜHEDA TORUNLARI BAŞKOMUTAN'IN HUZURUNDA

ŞÜHEDA TORUNLARI BAŞKOMUTAN'IN HUZURUNDA

23 Ağustos Cuma Günü Saat 11.00’da Şanlı Sakarya Zaferimizin 103. Yıldönümü Kutlama Programına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın katılımlarıyla, kıymetli hemşehrilerimizle bi...

DEVAMINI OKU
HAYDİ POLATLI

HAYDİ POLATLI

Türk Milli Takımımızın Çeyrek Final coşkusunu şanlı bayrağımız ve marşlarımız eşliğinde hep birlikte yaşamak için tüm kıymetli hemşehrilerimizi Cumhuriyet Meydanı'na davet ediyoruz.   TÜRKİYE...

DEVAMINI OKU
ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİMİZ BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİMİZ BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Polatlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla denetimlerini sürdürüyor. Polatlı’da düzenli olarak sürdürdüğü denetimlerini Kurban Bayramı öncesi sıklaştıran Zabıta M...

DEVAMINI OKU
BELEDİYE BAŞKANIMIZ MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN KURBAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

BELEDİYE BAŞKANIMIZ MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN KURBAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bizleri manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran Mübarek Kurban Bayramı’na erişmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Tüm İslam Alemi’nin ilahi bir armağan olarak kabul...

DEVAMINI OKU
POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 105. Yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919'da ülkemizin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen ve m...

DEVAMINI OKU
30 YILLIK HASRET SONA ERDİ

30 YILLIK HASRET SONA ERDİ

1926 POLATLI BELEDİYESPOR 2023 - 2024 SEZONU BÖLGESEL AMATÖR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU'NU KAZANARAK 30 YIL SONRA 3. LİGE YÜKSELDİ. 

DEVAMINI OKU
BELEDİYE BAŞKANIMIZ MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

BELEDİYE BAŞKANIMIZ MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının, bağımsızlığımızın ve milli egemenliğimizin ilan edilişinin 104. Yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlamanın mutluluğunu yaşıyo...

DEVAMINI OKU